Przeglądasz teraz
Żywność
13 artykuł
Co można jeść po wybielaniu zębów?
Wybielanie zębów to jedna z najpopularniejszych procedur stomatologicznych, która ma na celu poprawę wyglądu zębów poprzez usunięcie osadów,…
Z czego jest wódka? Jak wygląda produkcja tego alkoholu?
Jak uzyskuje się spirytus? Z czego jest wódka? Które surowce do jej produkcji są najpopularniejsze w Polsce? Jakie wartości odżywcze ma ten napój alkoholowy? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziesz w naszym artykule.
Z czego jest cukier i jakie ma wartości odżywcze?
Z czego jest cukier spożywczy? Jak wygląda proces jego produkcji? Czy różnią się od siebie poszczególne odmiany słodzideł? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziesz w naszym poradniku.
Z czego jest marcepan? Poznaj składniki słodkiego przysmaku
Z czego jest marcepan – słodki i wyrafinowany przysmak, tak lubiany przez amatorów słodkości? Sprawdź, z czego powinien się składać wyrób cukierniczy, aby mógł być nazwany faktycznie marcepanem.
Z czego jest hummus? Czy warto jeść pastę z ciecierzycy?
Z czego jest hummus? Dlaczego warto spożywać go każdego dnia? Jak przygotować to danie samodzielnie w domu? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziesz w naszym artykule. Dowiedz się więcej.
Z czego jest tofu? Poznaj dalekowschodni „serek”
Tofu to odpowiednik sera doskonale znany z kuchni dalekowschodniej. Jego właściwości docenią nie tylko weganie i osoby niemogące spożywać nabiału. Z czego jest tofu i jak używać go w kuchni? Dowiedz się więcej na temat tego specjału!
Z czego jest pasztet? Kaloryczność a rodzaje pasztetu
Z czego jest pasztet? Jakie składniki odżywcze zawiera i ile ma kalorii? Czy tradycyjny pasztet może być zdrowy? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziesz w naszym artykule. Przeczytaj, by dowiedzieć się więcej na ten temat.
Z czego jest musztarda? Składniki odżywcze i właściwości
Z czego jest musztarda? Jakie składniki odżywcze zawiera? Czym różnią się jej rodzaje? Jak wykorzystać ją w kuchni? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziesz w naszym artykule. Przeczytaj, by dowiedzieć się więcej!
Z czego jest chałwa? Poznaj rodzaje orientalnego przysmaku
Chałwa należy do najbardziej znanych deserów pochodzących z Turcji i Bliskiego Wschodu. Nie każdy jednak wie, jak wiele rodzajów chałwy istnieje i że deser ten może być wyrabiany z różnych składników. A więc z czego jest chałwa czy raczej – chałwy? Sprawdź!
Z czego jest ocet? Poznaj różne rodzaje octu
Czy wiesz, z czego jest ocet? Czym różnią się jego poszczególne rodzaje? Do czego można wykorzystać ten roztwór? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziesz w naszym artykule. Przeczytaj, by dowiedzieć się więcej.
Z czego jest majonez i jakie ma składniki odżywcze?
Z czego jest majonez? Jak wygląda proces jego produkcji? Czy może on stanowić elementy zbilansowanej diety zdrowej osoby dorosłej? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziesz w naszym artykule.
Z czego produkowany jest erytrytol – zamiennik cukru?
Z czego produkowany jest erytrytol? Jaki ma indeks glikemiczny i kaloryczność? Czy jego spożywanie może wywoływać skutki uboczne? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziesz w naszym artykule!
Z czego jest smalec? Poznaj jego wartości odżywcze
Z czego jest smalec? W jaki sposób się go produkuje? Co warto wiedzieć o składnikach odżywczych, jakie posiada? Czy istnieje zdrowy smalec? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w naszym artykule.